Vierde Bookstore Day zit er weer op

Op zaterdag 12 september 2020 vond de vierde Nederlandse editie van Bookstore Day plaats. In totaal deden zo’n 150 zelfstandige boekwinkels door het hele land aan Bookstore Day mee.

Familie Chabot Ambassadeur Van Bookstore DaySinds het ontstaan van de Nederlandse Bookstore Day, in april 2017, is deze dag uitgegroeid tot een landelijke feestdag voor de onafhankelijke boekhandel. In de afgelopen maanden, waarin velen noodgedwongen thuiszaten, is juist die boekhandel van grote waarde gebleken. Hier vond je boeken om de tijd te doden of je angst te bezweren, om in te vluchten of bij weg te dromen. Vaak ook bleef de onafhankelijke boekwinkel open – met afhaalloket of fietskoerier.

Alleen op deze dag waren speciale uitgaves, in prijs verlaagde titels en andere exclusieve boeken te verkrijgen. Ook deden auteurs, dichters, illustratoren, kookboeken- en kinderboekenschrijvers de boekhandels aan. De familie Chabot, wier gezinsleden dit jaar maar liefst vier boeken uitbrachten, was op 12 september ambassadeur van Bookstore Day. Zij bezochten boekhandels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK