Vier nieuwe grootformaatprinters voor Canon

Canon Europe introduceert in totaal vier nieuwe grootformaatprinters. Het gaat naar eigen zeggen om
’s werelds eerste grootformaat printer met fluorescerende watergedragen pigmentinkt.

Canon Imageprograf Gp 4000 Tcm16 2138930

Junichi Wachi, Director van LFP EMEA bij Canon Europe, zegt: “Nu de detailhandel, de horeca en de vrijetijdssector binnen EMEA zich richten op heropening en herstel, zullen heldere, visueel aantrekkelijke promotionele posters een cruciale rol spelen bij het trekken van de aandacht van de consument, bij het stimuleren van bezoekersaantallen en het bevorderen van de verkoop.
De nieuwe printers in de imagePROGRAF-serie zijn ontwikkeld voor grafische producenten, creatieve bureaus en interne printafdelingen die bedrijven in deze sectoren bedienen. Met de aantrekkelijke, opvallende kleuren komen campagne visuals tot leven, dag na dag en print na print.”

Een “Radiant Infusion”-technologie legt tijdens het printen een nieuw ontwikkelde fluorescerende roze inkt met andere inkten op het papieroppervlak. Dit resulteert in een heldere en zachte kleurreproductie, terwijl de meegeleverde pc-software ‘PosterArtist Lite’ gebruikers in staat stelt om gemakkelijk posters te ontwerpen die een grote impact hebben. Daarnaast is de imagePROGRAF GP-4000/2000 uitgerust met rode, oranje, groene en violette inkten die het kleurenbereik verder uitbreiden, waardoor de imagePROGRAF-serie het grootste kleurenspectrum heeft.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK