Canon met nieuwe 65 ppm imagePRESS C650 op de Vakbeurs

Op de Grafische Vakbeurs is voor het eerst de imagePRESS C650 bij een aantal Canon partners te zien. Het nieuwe 65 ppm-model is ontworpen om in-house printafdelingen, creatieve bureaus en bedrijven, die professionele documenten produceren, een basis te bieden voor de productie van meer specialistische toepassingen. De imagePRESS C650 heeft dezelfde platform engine als de imagePRESS C850-serie, die in september 2016 is geïntroduceerd. Daarnaast biedt de printer dezelfde consistent hoge kwaliteit, prestaties en betrouwbaarheid als de andere modellen in dezelfde serie.

“Voor printafdelingen van grote organisaties en vooruitstrevende PSP’s, die traditioneel gericht zijn op minder complexe documenttoepassingen, biedt de imagePRESS C650 een mogelijkheid tot diversificatie. Zo kunnen zij de richting inslaan van professionele high-end toepassingen, zoals catalogi, brochures en direct mail, maar ook van opvallende marketingmaterialen, waaronder dubbelzijdige banners en enveloppen”, vertelt Peter Wolff, Senior Director Customer Group Commercial Printer & Production CRD van Canon Europe. “Voor deze klanten zijn merkconsistentie, kleurbeheer en creativiteit steeds belangrijker. Dat vraagt om een productiemodel op instapniveau, dat direct kan worden aangesloten op andere systemen en tegen een zeer betaalbare prijs.”

Tot de nabewerkingsopties van de imagePRESS C650 behoren een two-knife booklet trimmer, een paper folding unit, een document insertion unit, een booklet finisher, een puncher inclusief rilfunctie en een staple finisher. Het nieuwe imagePRESS-model biedt ook opties voor een flexibele workflow en ondersteunt een reeks aan productie-RIP’s, waaronder de Canon PRISMAsync en de nieuwe EFI Fiery imagePRESS Server H300. Voor klanten in de kantooromgeving kan de imagePRESS C650 met imagePRESS Printer-kits integreren in de bestaande printinfrastructuur. De imagePRESS C650 werkt, met behulp van Multi-functional Embedded Application Platforms (MEAP’s), ook naadloos samen met workflow-systemen als uniFLOW.

“Onze klanten willen steeds meer nieuwe toepassingen kunnen bieden. Dankzij de hogere kwaliteit en nieuwe mogelijkheden, liggen groei en diversificatie binnen handbereik. Dat stelt hen in staat hun klantenbestand uit te breiden. We luisteren goed naar de uitdagingen waarmee onze klanten worden geconfronteerd, en werken samen aan oplossingen. Deze ontwikkeling binnen de imagePRESS-familie is hiervan een goed voorbeeld,” zegt Wolff.

De Canon imagePRESS C650 is voor het eerst te zien tijdens de Grafische Vakbeurs op 14, 15 en 16 maart 2017 bij Canon-partners.

Begin april 2017 is dit nieuwe model leverbaar.

 


 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK