Verdwenen merken 2022

Robbert van Loon en Richard Otto, auteurs van het boek ‘Verdwenen Merken’ hielden de kranten in de gaten en noteerden voor ons de meest spraakmakende merkverdwijningen. Het resulteerde in een lijst met bier en bits, met een herenclub en hits…

Verdwenen Merken 2022 430x400 1

We zoomen hier in op één van die verdwenen merken die gerelateerd is aan print: PCM Magazine. In het jaar dat Artificial Intelligence doorbrak in onze huiskamers, kon je als échte techliefhebber van het eerste uur nog altijd de hardcopy edities van PCM Magazine op je deurmat verwachten. Het Personal Computer Magazine had haar oorsprong in tijden dat ‘computeren’ nog een spannende hobby was en gold als een van de oudste magazines op techgebied. Maar voor de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van computers, smartphones, gaming en internet hoef je eigenlijk alleen nog maar op dat laatste medium te kijken. Het waren echter niet enkel de steeds minder accurate content, teruglopende verkoopcijfers en een vergrijsde doelgroep die de das om deden van PCM Magazine. Ook door de stijgende prijzen van grondstoffen zoals papier en toenemende productie- en verzendkosten kwam het merk in zwaarder weer. Deze zomer is de stekker uit het merk getrokken en is het abonneebestand gecontrol-C’d en control-V’d naar ComputerTotaal, dat door dezelfde uitgever (Reshift) wordt uitgegeven.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK