Veel signinspiratie, carwraps en lichtboxen op Sign & Print Expo

De eerste dag van de Sign & Print Expo gaf het klassieke grafische beursgevoel. Netwerken met collega’s, inspiratie krijgen bij de diverse grafische standhouders en kennis opdoen bij trend-presentaties. Nieuwe initiatieven waren er ook. Daarbij springt vooral de 400 m2 aan signbeleving van Probo in het oog.

De grafische vakbeurs van weleer wordt steeds meer een signfeestje. Zo kun je op de beurs diverse mobiele lichtboxen bekijken die beplakt worden met bedrukt folie. Fespa heeft een ware wrapzone, waar geïnteresseerden auto’s kunnen wrappen. En de brancheorganisatie staat niet alleen, er zijn meerdere wrapbedrijven die dit als activiteit oppakken. Op de eerste verdieping heeft signproducent Probo een Printing Wonderland van maar liefst 400 m2 waarbij je, net als Alice, in een totaal andere wereld terechtkomt. Hier in een wereld vol signinspiratie. Je loopt een route door verschillende kamers met elk een ander actueel thema, dat gevisualiseerd wordt door innovatieve signmaterialen van het bedrijf uit Dokkum. Transfers op textiel zijn een ander hot topic. Er staan meerdere bedrijven die laten zien hoe zij transfers op kleding drukken. De meer traditionele grafische bedrijven zijn er ook nog. Zoals enveloppenleverancier Dortland en Van Beem, die echter meer laat zien dan hun enveloppenassortiment. Zo winnen hun bedrukte papieren tasjes steeds meer aan populariteit.

Een beetje verstopt, maar ook op de eerste verdieping, is het theater met kennissessies. Vergeet, als je vandaag de beurs bezoekt, vooral niet het rondetafelgesprek over prijsverhogingen in de branche, met onder andere: Wouter Haan van Reclameland, Dick Naafs van het KVGO en Oscar Jager van Veldhuis Media (11.45 uur).
De tweede beursdag gaat vandaag om 10.00 uur van start in Gorinchem.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK