Vandaag World Password Day

Ooit bedacht door Mark Burnett, beveiligingsadviseur, auteur en onderzoeker. Hij schreef het boek Perfect Passwords om minstens één keer per jaar aandacht te schenken aan een vaak voorkomend verschijnsel van te eenvoudige wachtwoorden.

Perfect Passwords

De gevaren die achter zwakke wachtwoorden schuilen hoeven nog nauwelijks duidelijk worden gemaakt. Maar volgens deskundigen worden deze zwakke wachtwoorden nog steeds massaal toegepast. Inmiddels zijn er talloze gereedschappen om ‘veilige’ wachtwoorden te genereren, die echter nauwelijks te onthouden zijn. Ook daar zijn dan weer gereedschappen voor, maar uiteindelijk is alles te hacken.

Er is een soort van ‘wachtwoordluiheid’ ontstaan. Inmiddels spelen hard- en software ontwikkelaars in op dit verschijnsel door de toepassing van ‘vingerafdrukken’ en gezichtsherkenning. Maar voordat wachtwoorden volledig zijn vervangen die nieuwe technieken, zal de World Password Day nog wel even blijven bestaan.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK