Van Straaten presenteert next-gen 5-meter sublimatieprinter en ClimateCalc-certificering

Het Amsterdamse familiebedrijf Van Straaten is wereldwijd één van de meest duurzame grootformaat printbedrijven die visuele branding produceert. Zo is het bedrijf hard op weg om volledig CO2-neutraal te produceren en werkt het al sinds 2016 met een 5-meter sublimatieprinter.

Vs Textile Recycle

Nu maakt Van Straaten bekend de duurzaamheidsstandaard opnieuw te verleggen. Niet alleen neemt het bedrijf deze maand zijn tweede, next-gen 5-meter sublimatieprinter in gebruik, maar ook zijn alle substraten en de volledige bedrijfsvoering van Van Straaten gecertificeerd door de onafhankelijke, internationaal opererende certificeringsinstantie ClimateCalc. Daarmee is Van Straaten de eerste volledig ClimateCalc-gecertificeerde onderneming in de grootformaat printbranche.

In 2016 nam Van Straaten de eerste Durst Rhotex 500 sublimatieprinter ter wereld in gebruik. De machine werd speciaal in opdracht van Van Straaten ontwikkeld en gebouwd, om zo efficiënt mogelijk te kunnen produceren, met minder milieubelasting dankzij het gebruik van watergebaseerde inkt. Bovendien kan het eindproduct opgevouwen vervoerd worden, wat een aanzienlijke ruimte- (en dus CO2-)besparing oplevert ten opzichte van een rol. Nu is er een tweede next-gen Durst Rhotex 500. De printer is nog zuiniger en efficiënter dan de eerste en levert Van Straaten in combinatie met de zes 3,2-meter sublimatieprinters een productiecapaciteit op van ruim 8.000 m2 per dag.

Niels van Straaten: “Bij Van Straaten BV kijken wij al 105 jaar lang ver de toekomst in. Als vierde generatie familiebedrijf staat voor ons altijd de lange termijn centraal. Door in het hier en nu zo duurzaam, kwalitatief en toekomstgericht mogelijk te werken, vergroten wij de kans dat wij ons bedrijf succesvol kunnen blijven overdragen aan toekomstige generaties.”

Durst Rhotex 500 Van Straaten

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK