Uitgeefbeleving met Snorfestival

Snor2Een uitgeverij die hun producten als onderdeel van een bredere mediabeleving neerzetten. Zo zou je het Snorfestvial van Uitgeverij Snor kunnen karakteriseren. In navolging van het Snorfestival in 2014, komen ze nu met een tweede editie op 20 september in Vuren.

Tijdens het festival kunnen bezoekers een duik nemen in de Wereld van Snor en komen de Snorboeken tot leven. Er is ook de kans tot het ontmoeten van alle auteurs of illustratoren. Verder zijn er zijn boeklanceringen, workshops lindyhoppen, jongleren, worsten draaien, plantenhangers macrameeën, illustreren, Relax Mama, verkiezing Oppas van het Jaar en nog veel meer. Op één van de leukste plekken van Nederland – camping de Lievelinge in Vuren – kun je de hele dag eten, dansen, zwemmen, drinken, shoppen en duizend en twee dingen leren. Mediapartner Flow magazine zal ook een aantal workshops verzorgen.

Gathering en leren
Wat maakt dat dit festival zo succesvol is? Uitgever Annemarieke Piers vertelt: “Mensen vinden het fijn om elkaar live te ontmoeten, na elkaar via social media en gemeenschappelijke interesses te hebben leren kennen. Het Snorfestival blijkt een echte gathering te zijn, van Instagrammers en bloggers die elkaar nog nooit in persoon hebben gezien en natuurlijk van de vele snorfans. Ook leren mensen graag dingen op een laagdrempelige manier. De creatieve workshops zaten bommetje vol en deelnemers die het niet gelukt was ertussen te komen, waren echt teleurgesteld. Daarom hebben we dit jaar twee keer zoveel op het programma staan. Ook de wat mannelijkere workshops komen dit jaar aan bod.  Een mancave ja, zodat de vrouwen rustig boeketten kunnen stylen en leren illustreren, terwijl de man bier proeft, worsten draait of leert grunten. Met kinderen die bezig gehouden worden in het circus. Fijn toch.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK