TU Delft ontwikkelt revolutionaire pixel

bb161128-graphene-balloonIn samenwerking met Spaanse grafeen-maker Graphenea hebben onderzoekers van de TU Delft een nieuwe manier gevonden om mechanische pixels te maken met kleine, ballonachtige structuren. Het werkt heel anders dan een reguliere pixel. Deze elementen produceren zelf geen licht, maar zijn wel zichtbaar in zonlicht. Dat maakt ze uitermate geschikt voor bijvoorbeeld displays, e-boeken en smartwatches.

De pixels bestaan uit een kuiltje dat in silicone is gemaakt van 13 micrometer en dat vervolgens door een laag van grafeen van twee atomen dik wordt afgesloten als een soort membraan. Dat zorgt ervoor dat de lucht die gevangen wordt in de pixel en afhankelijk is van hoeveel druk er wordt uitgeoefend op de lucht die gevangen zit tussen het membraan en de bodem van het kuiltje hoe de ‘pixel’ dan van kleur veranderd. Er wordt nu hard gewerkt aan een methode om de pixels met stroom onder controle te krijgen zodat kleuren op commando eruit komen.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK