Total Design maakt ontwerp voor Chinees dorp

Het bekende Amsterdamse bureau Total Design werd gekozen om de identiteit voor een dorp in China te ontwikkelen. Het dorp – Dafang – wil meer toeristen trekken en schreef een ‘wedstrijd’ uit.

DafangDafang is een plattelandsdorp in het zuidoosten van China. Toeristen trekken grotendeels naar de grote steden, waardoor het zogenaamde plattelandstoerisme steeds minder aandacht krijgt. Door de campagne hoopt Dafang meer toeristen te trekken.

Het Nederlandse IVEM, het instituut voor erfgoed en marketing, is door de Chinese overheid benaderd om een overall concept te ontwikkelen. Het resultaat is het ‘Holland Creative Village’ waar allerlei Nederlandse kunstenaars en architecten aan bijdragen. Total Design won de pitch op basis van het werk voor FloriWorld, het nieuwe Flower Experience center in Aalsmeer, dat dit jaar opent.

Hugo van den Bos, Head of Branding Total Design: “Heel bijzonder om een identiteit te ontwikkelen voor een project in China, vooral omdat de manier van werken zo anders is. Wij Nederlanders zoeken houvast in een overall concept. Onze Chinese opdrachtgevers wijken hier zonder probleem vanaf. Daar moesten wij in het begin aan wennen, maar werkte uiteindelijk heel bevrijdend.”

Totaalconcept voor identiteit van een dorp is een optelsom van vele creatieve- en technische disciplines.

Het Holland Creative Village in Dafang opent naar verwachting in de zomer van 2020.

Bron: sign.nl

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK