Tijdschriften van clicks naar bricks

123Het algemene beeld in Nederland is dat het slechter gaat met print media, maar is dat wel zo? 123tijdschrift, op internet de grootste aanbieder van tijdschriften- en krantenabonnementen in Nederland, ziet juist dat de vraag naar tijdschriftenabonnementen stabiel is en in sommige segmenten zelfs groeit. Om aan de vraag van de consument te kunnen voldoen opent 123tijdschrift nu een tijdelijke, fysieke winkel op de Kalverstraat in Amsterdam, met daarin het grootste assortiment tijdschriften van Nederland.

Verandering in consumentengedrag
Ondanks de groei in digitale media, blijven ‘papieren’ tijdschriften en kranten bij Nederlandse consumenten onverminderd populair. Bekende titels als Donald Duck en LINDA spreken een brede  groep mensen aan, maar ook naar magazines voor een specifieke hobby of interesse is veel vraag. Om aan de vraag van consumenten te kunnen voldoen, opent 123tijdschrift deze week een pop-up store op de Kalverstraat in Amsterdam. Jeroen Brink, verantwoordelijk voor 123tijdschrift: “Op internet kun je de beleving van tijdschriften niet rechtstreeks ervaren, maar kunnen we een veel groter assortiment aanbieden dan retailers zoals AKO en de lokale tijdschriftenwinkel. In onze tijdelijke pop-up store bieden we het beste van twee werelden: je vindt er aanbiedingen op meer dan 500 verschillende bladen, maar kunt er ook je favoriete magazine komen lezen en nieuwe tijdschriften ontdekken”.

Van webwinkel naar retailer
Het verschil met retailers die zich niet specialiseren in tijdschriften, is dat het vrijwel onmogelijk is om een dergelijk assortiment rendabel aan te bieden: in de hele markt groeit de vraag naar ‘special interest’ bladen, maar er zijn voor veel retailers teveel niche titels om die allemaal wekelijks rendabel in te kopen en daar schapruimte voor vrij te maken. De voordelen van een koppeling tussen een online webwinkel en een fysieke outletstore zijn daarmee groot en passen in een trend van ‘Clicks naar Bricks’, zoals je dat ook bij andere grote webwinkels zoals Coolblue ziet. Daarnaast verschilt de 123tijdschrift pop-up store van andere retailers door de focus op verkoop van laagdrempelige abonnementen in plaats van losse nummers.

Bron: Sanoma.nl

 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK