Terugblik promotionele productenbeurs PSI

“Ik ben absoluut overweldigd door de positieve reacties van onze exposanten en bezoekers. Het laat zien dat we op de goede weg zijn met onze visie op het herpositioneren van promotionele producten.”

Psi24 Abschlussbericht Eloqua 1

Aldus PSI-directeur Lassahn over de vakbeurs voor promotionele producten in Düsseldorf vorige week. Met de registratie van 567 exposanten (463 in 2023) uit 29 landen, waardoor de volledige beschikbare tentoonstellingsruimte in hallen 9 en 10 volledig bezet was, en 11.003 bezoekers uit 69 landen (2023: 10.509) markeerde PSI de aftrap voor het nieuwe jaar voor promotionele producten. Lassahn: “Dit is alleen haalbaar met zo’n buitengewoon netwerk van PSI-partners en vrienden.” 

Representatief voor de internationale samenhang was Nederland, dat nu voor het eerst partnerland is en op PSI onder andere aanwezig is met een eigen speciale ruimte: het Nederlandse Paviljoen. Een pilotconcept dat volgens Joop van Veelen, voorzitter van de Nederlandse Branchevereniging PPP (Promotieproducten Professionals), een succes bleek. Zijn oordeel: “Het sterke internationale karakter van de beurs was voor ons een groot voordeel. Vooral als het gaat om onderwerpen als duurzaamheid en regelgevingsprincipes en regelgeving op Europees niveau moeten we altijd up-to-date zijn om concurrerend te blijven. Daarom zijn internationale partnerschappen en de uitwisseling hier op de beurs van het allergrootste belang.”

Naast Duitsland en Nederland kijkt ook de Europese industrie optimistisch naar het lopende boekjaar. Dit blijkt uit de resultaten van de PSI Industry Barometer die voor PSI 2024 is bijgewerkt. Volgens dit internationale onderzoek binnen het PSI-netwerk verwachten deelnemers in heel Europa dat de omzet in 2024 gemiddeld met +4,5% zal stijgen.  

De volgende PSI vindt plaats van 7 tot en met 9 januari 2025 in Düsseldorf.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK