Promotionele vakbeurs PSI van start in Düsseldorf

Van 9 tot en met 11 januari markeert PSI de start van het beursjaar 2024 in Düsseldorf. Na de succesvolle comeback na Covid is Europa’s toonaangevende vakbeurs voor de promotionele productenindustrie vandaag succesvol van start gegaan.

PSI is meer dan alleen een vakbeurs. Het is de plek waar de internationale promotionele productenbranche samenkomt, kennis uitwisselt en inspiratie opdoet. Er zijn speciale shows en actiegebieden waar onderwerpen als reclametoepassing, druk- en afwerkingstechnieken, maar ook uitvindingen en innovaties dieper worden ingegaan en besproken. 

Tijdens deze editie is er bijvoorbeeld meer aandacht voor de afwerking van promotionele producten. Er is een sterke focus op het textielsegment. Het belang van textiel als toepassingsgebied in de promotionele productenindustrie werd duidelijk gemaakt door het afgelopen onderzoek voor PSI 2023. Na de laatste beurs zei 60 procent van de bezoekers vooral geïnteresseerd te zijn in promotioneel textiel op Europa’s grootste vakbeurs voor de industrie. “Met ons textielaanbod willen we de branche oriëntatie geven, hen in staat stellen segmentoverschrijdende netwerken te vormen en hen uitnodigen om expertise uit te wisselen”, zegt PSI-directeur Petra Lassahn. “Wij zijn verheugd om samen met onze exposanten het Textile Village 2024-concept tot leven te kunnen brengen en samen te kunnen werken om onze bezoekers in deze uitdagende tijden waardevolle inspiratie te bieden op het gebied van textielpromotieproducten, bedrijfsmode en werkkleding.”

Samen met PSI presenteert Cybergroup International één van de grootste galerijen in zijn soort in hal 10 van het expositiecentrum van Düsseldorf. Onder het thema ‘Traditie ontmoet transformatie’ zal de wereldwijd onderzochte tentoonstelling van 170 vierkante meter belichten hoe promotionele producten tot stand zijn gekomen, waar ze vandaan komen, wat hun oorspronkelijke doel was en hoe de toekomst van dit marketinginstrument eruit zou kunnen zien. Verkiezingscampagnes, reclame, branding en personeelswerving en -behoud: in elf interactieve zaalinstallaties en in een geïntegreerde museumwinkel reizen PSI-bezoekers op alledrie de PSI-dagen door de geschiedenis van het promotionele product.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK