Adverteren? Bel ons +31618883969 sales@blokboek.com

Spicy talks, boeiend klantenevenement van Chili Publish

De Belgische software ontwikkelaar Chili ontving in Amsterdam klanten, analisten en pers om ze op de hoogte te houden van de laatste stand van de techniek in de software die het bedrijf maakt. Het geheel werd tegen het licht gehouden van marktontwikkelingen en trends.

In drie dagen bezochten 200 geïnteresseerden de Spicy Talks bijeenkomsten. Een verdubbeling van het jaar ervoor. De volle zalen tonen aan dat dit soort bijeenkomsten voldoen aan de behoefte naar informatie.
Een van de eigenaren van Chili, Kevin Goeminne, stelt dat Chili Publish grote stappen heeft gemaakt, en dat het gebruik nu breder is dan ontwerp en workflow software voor de verpakkingsindustrie. Hij kondigde The Universal Graphics Engine aan. Software als motor van de online grafische workflow.
Kevin stelt dat we ons in de vierde industriële revolutie bevinden. Een belangrijk element daarvan is selfservice. Kijkend naar de succesvolle ontwikkelingen op internet, dan hebben Amazon, Uber en Booking gemeen dat de klant zelf zijn bestellingen doet of zaken regelt. Slimme automatisering zorgt ervoor dat het mogelijk is. De smartphone is de gebruikersinterface voor selfservice in de breedste zin van het woord. Dit gegeven trekt Kevin met een paar mooie voorbeelden door naar de grafische, label- en verpakkingsindustrie, waar diversificatie en personalisatie steeds vaker door de gebruiker zelf gedaan worden.

Piet Saegeman van Chili duidt de belangrijkste trends waar we mee te maken krijgen. Platvormen worden onzichtbaar, alles gebeurd op de achtergrond. Machines worden intelligenter en kunnen leren. Services zie je alleen maar in the cloud. Met al deze ontwikkelingen wordt het voor bedrijven steeds moeilijker om in gesprek te blijven met de klant. Als voorbeeld noemt hij het online bestellen. Saegeman denkt dat bedrijven veel te weinig doen om van elke order een cadeau te maken. De goede uitzondering is Coolblue die goed begrijpt dat de verpakking en bestelling essentiële onderdelen zijn van het online verkoopproces.

Pat McGrew van Infotrends duidt de bewegingen in smartprint manufacturing. Uit haar onderzoek blijkt, dat 75 procent van de zogenoemde Print Service Providers denkt te kunnen groeien in de komende jaren. Het hoogst op het verlanglijstje van deze printbedrijven is automatisering. De meeste bedrijven verwachten dan ook te zullen investeren in software, naast het vernieuwen van productiemiddelen. Zij denkt dat het voornaamste doel van printbedrijven is: de beste printer te worden. De focus ligt meer dan voorheen op de productie en niet op uitbreiden van de services. Het blijft zoeken naar de juiste balans tussen creativiteit, efficiency en kwaliteit, zo stelt zij.

Het evenement Spicy Talks van Chili Publish werd gehouden van 7 tot en met 9 maart 2018.

Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, photographer and communication expert. Believes in the power of a mix of media. An image says more than a thousand words, but is always more powerful when combined with great words. And mix of media strengthens any message. With PRStory all media come together. A powerful PR story with text, image, photography and video which will lead to instantaneous action. Visit PRstory.nl for examples.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld
blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK