Slim toiletrollen verpakken

BB150730 Iggesund designerKarton producent Iggesund in Zweden daagde ontwerpers uit met nieuwe ideeën te komen voor milieuvriendelijke verpakkingen van consumenten artikelen. Ze kregen meer dan 200 inzendingen binnen. Eén van de winnende ontwerpen was een verpakkingssysteem voor toiletrollen en keukenpapier, ontworpen door Maikel Roberts uit Barcelona.

Hij bedacht een nieuwe verpakking die de vervuilende plastic verpakking moet vervangen. De verpakking in sulfaatkarton is niet alleen beter voor het milieu, het maakt het product aantrekkelijker in het schap en het zorgt ervoor dat het product veel beter te transporteren is.

Op de site van Iggesund zijn meer interessante verpakkingsontwerpen te zien.

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK