Slim papier versnelt invoering Corona-app

Of er ooit een app gaat komen om de gangen van een met corona besmette persoon digitaal terug te volgen, is de vraag. Maar als die er wel komt, heeft start-up Tapp uit Joure een manier om hem door zoveel mogelijk mensen te laten downloaden.
Tapp, bedacht door Jouster Niels Postma, ontwikkelt ‘slim papier’. Dat papier is ‘slim’ doordat er een NFC-chip (dezelfde chip die je ook gebruikt bij contactloos betalen) inzit die je uit kan lezen met een smartphone. “Je houdt je telefoon er tegenaan en kunt direct downloaden.”
Het slimme papier moet de brug slaan tussen een online oplossing die sterk afhankelijk is van wat er offline mee gebeurt. De corona-app om digitaal contactonderzoek te doen werkt vermoedelijk alleen als genoeg mensen hem hebben gedownload. Zo rond de 60 procent is de inschatting. “Je zult dus iets moeten hebben om het publiek aan de app te krijgen. Hij moet makkelijk te downloaden zijn.”
Postma stopt de chips in posters die moeten komen te hangen op plekken waar nog veel mensen komen, zoals ziekenhuizen en supermarkten. Een dummy maakte hij al, met een chip die doorverwijst naar een generieke app van het RIVM.

(Bron: Leeuwarder Courant)

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK