Sappi investeert in papierlaboratorium

Sappi_Kristof MertensMet de opening van haar nieuwe Paper Lab breidt Sappi haar Competence Centre voor Speciality Papers in Alfeld verder uit. “Dit Paper Lab zal ons in staat stellen om onze papierproducten naar een volledig nieuw constant hoog kwaliteitsniveau te tillen”, zegt Kristof Mertens, Manager for Quality Control bij Sappi. “We zullen het ook gebruiken om externe kwaliteitstests uit te voeren met de allernieuwste technologische mogelijkheden.” De oprichting van het Paper Lab is een verdere stap in de uitbreiding van Sappi’s divisie voor speciale papieren na de PM 2-ombouw van ongeveer 61 miljoen euro. De omgebouwde papiermachine 2 werd officieel in gebruik genomen op een inhuldigingsevenement vorig jaar.

 

Het Paper Lab vertegenwoordigt een zescijferige investering en vervangt de eerder gebruikte testlijn in het klimaatlab. Met zijn state-of-the-art technologie en bredere meetbereik qua gramgewicht (18 tot 400 g/m²) is het lab uitgerust met mogelijkheden van wereldklasse voor het testen van de kwaliteit van speciale papieren en kartons. Het nieuwe Paper Lab is de klok rond actief en zal meer dan 30.000 machinerollen of tambouren per jaar testen. Dat komt neer op ongeveer 281.000 afzonderlijke metingen per jaar. Na elke succesvolle controle van een machinerol of tambour wordt aan de desbetreffende productiepartij een certificaat toegekend dat garant staat voor speciaal papier en karton van de hoogste kwaliteit.

 

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK