Samenwerking Blendle en Universiteit van Amsterdam

Blendle Goes AmericaMaarten de Rijke en Isaac Sijaranamual van het Instituut voor Informatica van de UvA starten een onderzoeksproject met digitale nieuwskiosk Blendle. Het gaat om een verkennende samenwerking van – in eerste instantie – een half jaar, gefinancierd vanuit NWO’s KIEM-programma.

Blendle, ook wel de iTunes van de journalistiek genoemd, is een vernieuwer in het medialandschap. Het jonge bedrijf heeft een model geïntroduceerd waarbij gebruikers op artikelbasis toegang hebben tot de content van honderden kranten en tijdschriften. Om de diensten te verbeteren gaat Blendle nu de samenwerking aan met de UvA als academische partner. Samen met De Rijke en Sijaranamual wordt er gewerkt aan het optimaliseren van de zoek- en aanbevelingsopties van het aanbod. In het bijzonder zullen state-of-the-art knowledge graph en online evaluatiemethoden gebruikt worden om de vindbaarheid van Blendle’s artikelen te verbeteren.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK