Ruim 450.000 Nederlanders thuis zonder internet

CBS deed een onderzoek naar het ICT-gebruik in gezinssituaties. Daaruit bleek dat 3% van de inwoners van ons land die 12 jaar of ouder zijn geen toegang hebben tot internet. Vijf jaar geleden was dat nog 7%.

internet toegang cbsHet percentage zonder internet is zeer verschillend in de diverse leeftijdsgroepen. Tussen de 5-13 jaar zijn 17000 kinderen verstoken van internet. Tussen 12 en 45 jaar oud heeft vrijwel iedereen thuis toegang tot internet. In de groep tussen 65-75 jaar heeft 6% geen toegang, dat was in 2014 nog 12%. De groep tussen 45 en 65 jaar heeft slechts 1% geen internet. Daarboven gaan de percentages snel omhoog. Boven de 75 heeft 28% van de vrouwen en 16% van de mannen geen internet.

Bron: CBS

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK