Ruim 450.000 Nederlanders thuis zonder internet

CBS deed een onderzoek naar het ICT-gebruik in gezinssituaties. Daaruit bleek dat 3% van de inwoners van ons land die 12 jaar of ouder zijn geen toegang hebben tot internet. Vijf jaar geleden was dat nog 7%.

internet toegang cbsHet percentage zonder internet is zeer verschillend in de diverse leeftijdsgroepen. Tussen de 5-13 jaar zijn 17000 kinderen verstoken van internet. Tussen 12 en 45 jaar oud heeft vrijwel iedereen thuis toegang tot internet. In de groep tussen 65-75 jaar heeft 6% geen toegang, dat was in 2014 nog 12%. De groep tussen 45 en 65 jaar heeft slechts 1% geen internet. Daarboven gaan de percentages snel omhoog. Boven de 75 heeft 28% van de vrouwen en 16% van de mannen geen internet.

Bron: CBS

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK