Rondom fotografie met slim bolletje

De Duitse startup panono bol kopie Panono heeft de afgelopen jaren voldoende geld opgehaald om hun 360 graden camera op de markt te brengen, zo bleek tijdens de presentatie op de een conferentie georganiseerd door IFA. De bol van Panono heeft 36 camera’s van 3 megapixel rondom. Met deze camera kan de professional of prosumer HDR en hoge resolutie foto’s maken, die 360 graden rond bekeken kunnen worden. De resultaten zijn indrukwekkend. Een product dat uitstekend ingezet kan worden om bijvoorbeeld interieurs van woningen, winkels en hotels te tonen.

De Panono bol is niet goedkoop, rond 1.500 euro. Hij lijkt daarom meer geschikt voor de professionele gebruiker.

De Panono camera is bedacht door de Duitser Johannes Pfeil. Hij maakte een plexiglas bol met daarin 36 camera’s en slimme software die al die beelden naadloos aan elkaar zet tot een foto van 105 Megapixel. Deze foto wordt in the cloud gezet en vervolgens zijn ze met de internet reader te zien. Het is vooral de kwaliteit die het product onderscheidend maakt van vele andere ontwikkelingen in de markt. Concurrerende camera’s als van Ricoh, Samsung en LG, hebben twee lenzen tegenover elkaar. Het verschil is volgens Pfeil de kwaliteit die veel hoger is bij het door hem bedachte product.

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK