Haptonoom: papier sterk medium

boekIemand van papierleverancier Sappi bespreekt met een neurowetenschapper (haptonoom) uit de VS in een video de aantrekkingskracht van papier. Volgens de wetenschapper heeft papier meer tactiele eigenschappen dan men denkt. Niet alleen het bekijken en voelen van papier vindt het publiek prettig. Ook de geur van gedrukt papier en het geluid (knisperen) dat papier maakt wordt gewaardeerd. De stelling is dat hoe meer tastbare eigenschappen een medium heeft, hoe meer de doelgroep de informatie die het draagt onthoudt en hoe meer geloofwaardigheid aan de informatie wordt toegekend. Het is een boodschap die drukkers en iedereen die de grafische industrie een warm hart toedraagt natuurlijk maar al te graag horen. Bekijk de video.
Bron: Whattheythink


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. Ook het #BOPE (Benelux Online Print Event), welke gepland stond voor 23 april is afgezegd.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK