Ricoh Pro VC70000 krijgt Fogra certificaat

Ricoh heeft voor haar Pro VC70000 inkjetsysteem het Fogra Validation Printing System (VPS) certificaat gekregen.

Vc70000 Fogra

De Fogra VPS-tests werden uitgevoerd in het Ricoh’s Customer Experience Centre in Telford, waarbij de conformiteit met de ISO 12647-8 norm worden toegepast. Hoewel dit niet expliciet een norm is voor digitale kleurenafdrukken, wordt dit beschouwd als de meest relevante van de ISO 12647-familie van afdruknormen.
Zij houdt rekening met een reeks criteria waaronder kleur-nauwkeurigheid, lichtechtheid en overeenstemming met de PDF/X-normen, waarbij rekening wordt gehouden met de basiskleur van het substraat en de glans.

Ricoh zegt: “Hierdoor kunnen we onze expansie in de commerciële printmarkt voortzetten en met inkjet opdrachten produceren die voorheen alleen mogelijk waren met toner of offset.”

Fogra keurde de Pro VC70000 goed in twee verschillende drukomstandigheden: Fogra 59, een bijgewerkte Exchange Colour Space voor printers met een groot kleurbereik, en Fogra 51, voor ISO 12647-2:2013, een offsetnorm voor afdrukken op premium gecoat papier. De 12 maanden durende certificering heeft betrekking op de kleurnauwkeurigheid en -consistentie van Ricoh volgens de Fogra PSD (Process Standard Digital)-specificaties die zijn gedetailleerd in ISO/TS 15311-2.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK