Rechtzaak tegen ‘X’ als nieuwe naam voor Twitter

Musk bedacht ‘X’ als nieuwe naam voor Twitter. Het bedrijf ‘X Social Media’ uit Florida verzet zich tegen het gebruik van ‘X’. Het in 2016 opgerichte bedrijf zegt dat er teveel (in)direct links zijn met de activiteiten van ‘X’ van Musk.

X Social Media

Dat Musk een ‘brutale man’ is, weet iedereen inmiddels wel, maar ook hij moet zich aan de wet houden. Het bedrijf zegt dat ‘X Social Media‘ als geregistreerd woordmerk in 2018 is vastgelegd. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat Musk op de hoogte was van het bestaan van het merk ‘X Social Media’ en hij begreep goed dat het mogelijk verwarring zou kunnen opleveren.

Het bedrijf is vooral actief in het segment rechtspraak

Het is echter niet waarschijnlijk dat aan ‘X’ van Musk nu nog een einde komt. Het is een David tegen Goliath spel, waarschijnlijk eindigend in een flinke schikking voor het bedrijf. Hij zal diep in de buidel moeten tasten, een ‘mooie’ meevaller voor het relatief kleine bedrijf in Florida.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK