Printer- en persfabrikanten zeggen geen last te hebben van chiptekorten

Een ‘rondje’ langs een representatief aantal printer- en persfabrikanten resulteert niet direct in een zorgelijke situatie rondom bouw en levering van apparatuur binnen de branche.

Chipstekort

De mate van objectiviteit van de verkregen antwoorden mag echter betwist worden. Ook niet iedereen reageerde. De vraag naar een dreigend chiptekort zou bij een bevestigend antwoord invloed kunnen hebben op het vertrouwen in afzonderlijke merken. Toch is het niet ondenkbaar, dat net zoals in de automobielbranche het vraag- en aanbodspel naar specifieke custom made chips ook bij print- en persfabrikanten in vertragingen van leveringen kan resulteren.

Diverse analisten zeggen dat de chipfabrikanten vooral aan het begin van de coronacrisis worstelden met de verminderde vraag naar chips voor moderne auto’s en de destijds toenemende vraag naar chips voor smartphones, tablets, computers en vooral ook games, omdat mensen massaal thuis werkten en leefden.

Nu de vraag naar auto’s weer explosief stijgt, is daar het tekort pijnlijk. Het ontbreken van slechts één chip kan de levering van een auto volledig blokkeren. Een dergelijke situatie is natuurlijk ook denkbaar bij printer- en persfabrikanten, maar objectieve indicaties zijn er tot nu toe niet.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK