Print je eigen handschrift

autoscriptVolop inventieve toepassingen op de beursvloer van de Vakbeurs voor de Creatieve Industrie, zoals deze Autoscript. Het Luxemburgse bedrijf Roland demonstreert deze handschriftprinter in Hardenberg. Gewone tekstbestanden gaan vanuit de computer naar het kleine kastje, waarin verschillende unieke handschriften zijn geprogrammeerd als lettertypes. De grijparm die vanuit het kastje wordt aangestuurd, beweegt een (gewone ball)pen nauwkeurig in verticale en horizontale richting over het papier en schrijft de tekst in het gewenste handschrift op envelop of briefpapier. Volgens Roland wordt dit onder meer gebruikt door organisaties als Unesco; het unieke lettertype/handschrift dient dan mede als echtheidskenmerk. Ook voor dm-toepassingen, zoals gepersonaliseerde mailingen, lijkt dit een ideale oplossing om de dm-uiting zo persoonlijk mogelijk te maken. Als de oplage niet te groot is, want het automatisch schrijven gaat ongeveer net zo snel als met de hand schrijven. De bijzondere Autoscript is vandaag nog te zien in Hardenberg. Wie van plan is de laatste dag van de Vakbeurs voor de Creatieve Industrie te bezoeken, zou ik zeker een bezoekje aan de Roland-stand aanraden.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK