Amstel Graphics tekent contract met Webprint

Amstel Graphics levert een Horizon HT 30 3-snijder aan fotoboekenfabrikant Webprint.nl. Als laatste stap in het in 2013 opgestarte project waarbij Webprint haar fotoboeken productie sterk heeft vergroot en verbeterd. Het contract werd op de beurs bekrachtigd met een ferme handdruk.

Webprint levert het meest complete aanbod aan fotoboeken in Nederland waarbij het uniek is dat Webprint zowel digitaal gedrukt als op echt fotopapier ontwikkelde fotoalbums verkoopt.

Het grote aantal verschillende formaten dat verwerkt moet worden, stelde Amstel Graphics voor een uitdaging. Jan Ceelen, directeur Amstel Graphics: “Webprint heeft een groot aantal verschillende formaten met variërende diktes van de albums. Deze maten lagen buiten de standaarden van de machine. Met maatwerk is het ons gelukt de machine hierop aan te passen. Webprint kan hierdoor zeer flexibel alle soorten fotoalbums door elkaar verwerken.”

John Glorie, directeur van Webprint is blij met deze oplossing. “Amstel Graphics heeft ons vorig jaar voor dit project al een Horizon Perfect Binder geleverd. Amstel Graphics heeft actief meegedacht om onze fotoboekenproductie nog efficiënter in te richten. In combinatie met de fotoverwerkingsmachines van Imaging Solutions AG uit Zwitserland vormen deze machines een productielijn waarvan de capaciteit is verdubbeld naar 500 albums per uur. Door de succesvolle groei in verkoop van onze fotoalbums is deze uitbreiding zeer gewenst.”

De Horizon Single Knife 3-snijder, type HT30C, wordt in maart geïnstalleerd bij Webprint.

IMG_9073

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK