Print.com verbindt eindmarkt met grafische professional

Hoewel Print.com uitsluitend drukwerk levert aan wederverkopers en grafische professionals, voorziet het bedrijf sinds kort ook de eindmarkt van printinspiratie op het gebied van coronapreventie.

Op covid.print.com deelt de organisatie publiekelijk een deel van het assortiment. “In deze crisistijd, waarin de nadruk ligt op wat allemaal niet kan, willen wij zowel professionals als eindklanten juist laten zien wat er wél allemaal mogelijk is op drukwerkgebied. Onze klanten hoeven niet bang te zijn dat we hun opdrachtgevers afpakken. Bij interesse vanuit de eindmarkt functioneren wij puur als matchmaker tussen de eindklant en professionals, waardoor er juist meer nieuwe business voor hen ontstaat”, aldus oprichter Marco Aarnink. Hiermee is Print.com het eerste online printplatform dat met dit doel voor ogen rechtstreeks ‘flirt’ met eindklanten.

Printdotcom-inspiratie-covid01 copy

Nu de coronamaatregelen langzaamaan worden versoepeld en bepaalde sectoren sinds lange tijd hun deuren weer mogen openen, is er veel vraag naar producten om vorm te geven aan de ‘nieuwe’ samenleving. Horecazaken, sportscholen, winkels en kantoren hebben behoefte aan concrete voorbeelden van hoe ze straks een coronaproof-omgeving kunnen creëren voor hun personeel en bezoekers. Professionals willen snel kunnen inspringen op deze groeiende marktbehoefte, dus zoeken zij effectieve manieren om opdrachtgevers te inspireren. Met het oog op deze wensen is covid.print.com in het leven geroepen. Ondernemingen die coronagerelateerde producten willen inzetten op de winkel- of werkvloer, krijgen hier een concreet beeld van de mogelijkheden. Professionals kunnen de productafbeeldingen gebruiken voor hun eigen marketingdoeleinden. Ook kunnen zij de kant-en-klare voorbeelddesigns en iconen gratis downloaden en naar eigen smaak aanpassen om nog sneller eindproducten te kunnen opleveren. 

Succesvol verbinden door echte gesprekken

Vrij toegankelijke inspiratie dus, maar het rechtstreeks bestellen van de producten blijft voorbehouden aan professionals met toegang tot de webapp van Print.com. “En precies daar willen we een brug slaan tussen hen en de uiteindelijke gebruikers van onze producten”, vertelt Juriaan van Beelen, verantwoordelijk voor co-creatie bij Print.com. Eindklanten die producten in hun eigen huisstijl willen bestellen, kunnen op de webpagina hun gegevens achterlaten. Hierna wordt er contact opgenomen om de precieze wensen in kaart te brengen. “Door een ‘echt’ gesprek te voeren, hoor je veel meer dan je ooit uit een webformulier kunt halen. Daar zit ook de kracht van dit concept. Een goede match kunnen maken vereist nauwkeurig luisteren, doorvragen en op basis daarvan de juiste professional uitzoeken. Doordat ons onboardingproces van nieuwe klanten ook altijd start met een uitgebreid gesprek, kennen we al onze 3500 partners in Nederland, België en Frankrijk persoonlijk. Hierdoor kunnen we nog beter inschatten met wie een eindklant goed zal matchen – en met wie hoogstwaarschijnlijk niet.”

Printdotcom-inspiratie-covid02 copy

Over Print.com

De webapplicatie van Print.com is een gesloten bestelomgeving. Exclusief voor grafische professionals die regelmatig drukwerk bestellen, zoals wederverkopers, vormgevers, inhouse marketeers of reclamebureaus. De focus ligt op snelheid, gebruiksgemak en een uitgebreid assortiment voor de klant die vloeiend ‘print’ spreekt. Zo bevat de webapp honderden producten (print, sign, large format en giveaways) en ruim 300+ materialen en afwerkingen. Print.com heeft twee eigen productielocaties in Nederland: in Kampen en in Schijndel. Meer informatie: print.com/professional.

bron: persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK