Communicatieproducten Nijmeegse Vierdaagse

NaamloosVandaag zal menig medium weer berichten over die dappere stappers tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. De Vierdaagse loopt dit jaar van 19 tot en met 22 juli. Al voor de 100e keer komen mensen vanuit de hele wereld naar Nijmegen om vier dagen deel te nemen aan de meerdaagse wandelprestatietocht. Als communicatieplatform presenteren wij enkele online en offline PR-/printproducten rondom dit evenement.

Online magazine
De organisatie geeft zelf online magazines uit door het hele jaar om wandelaars te enthousiasmeren en op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes. Zo berichten zij in de laatste editie het heuglijke nieuws dat Koning Willem-Alexander de slotdag zal bezoeken. En wie fan is van de Vierdaagse, krijgt ruimschoots leuke hebbedingetjes en PR producten voorgeschoteld.

Postzegels
De vier wandeldagen door Nijmegen en de wijde omgeving zijn ook op postzegels verbeeld. Naast aandacht aan de Nijmeegse Vierdaagse als geheel zijn de specifieke wandeldagen van Wijchen, Elst, Cuijk en Groesbeek verbeeld. Afgebeeld zijn de wandelaars door de jaren heen in zwart/wit en in kleur. De inspanning op hun gezichten, maar ook de blaren op de voeten hebben een plek op de postzegels gekregen. Linda van Zomeren, HR-directeur bij PostNL: “Aan deze honderdste editie doet naar verwachting een record aantal deelnemers mee. Wij hebben ontzettend veel waardering voor alle wandelaars die vier achtereenvolgende dagen enorme afstanden lopen. De Vierdaagse is een prachtige traditie in Nederland die het verdient om op postzegels te worden vastgelegd.”

Vlaggen
De vlaggen van alle deelnemende nationaliteiten in de 100e Vierdaagse worden gedragen. Maar ook de vlaggen van de twaalf Nederlandse provincies en natuurlijk de officiële dundoeken van KWBN, Vierdaagse en de gemeente Nijmegen.

pnVierdaagse in puzzel
Studio Jan van Haasteren maakte samen met Koninklijke Jumbo een nieuwe puzzelplaat, genaamd ‘Nijmeegse Vierdaagse’. De 1.000 puzzelstukjes tellende komische plaat bevat een levendig beeld van de intocht van de wandelaars die op de Via Gladiola hun gladiolen in ontvangst nemen.

Thrillers lezen na het wandelen
Wie na het wandelen even wil ontspannen bij een (goed) boek, kan terecht in één van de Vierdaagsethrillers die ook dit jaar weer zijn verschenen. Bij Uitgeverij QV in Nijmegen heeft de nieuwste Vierdaagsethriller Oorlogspad van Rudy Dek het licht gezien. “Voor de negende maal in successie bindt stadsdetective Rogier Hoofs de strijd aan met de Nijmeegse onderwereld. Dit keer houdt hij zich bezig met de rijke geschiedenis van de stad (en de Vierdaagse) en doet daarbij een spectaculaire ontdekking”, luidt de vooraankondiging van QV Uitgeverij in Nijmegen.
Bij uitgeverij Logikos, eveneens in Nijmegen en initiator van het genre Vierdaagsethriller, is de tweede Vierdaagsethriller van de hand van journalist, auteur en historicus Rob Bakker van de pers gerold. Onder de titel Het mysterie van de 100… ontrolt zich een spannende roman over internationaal terrorisme en een spectaculaire diamantenroof in Frankrijk. De Vierdaagse, de wandelaars, Nijmegen en de Waal spelen daarin een centrale rol.

Donald Duck in Vierdaagsestad Nijmegen
Weekblad Donald Duck staat in de week van de Vierdaagse in het teken van ‘The Walk of the World’ en van Nijmegen, de oudste stad van Nederland. “We vinden het leuk om ook Nederlandse onderwerpen aan te snijden en dat doen we dan ook regelmatig. Zo’n mooi Vierdaagsejubileum leent zich daar uitstekend voor en de sympathieke uitstraling van dit sportevenement past ook prima bij een vrolijk weekblad als Donald Duck”, verklaart Joan Lommen, hoofdredacteur van Donald Duck, de speciale Vierdaagseuitgave.

Monopoly in ontwikkeling
Initiatiefnemers Gerard Mulder en Willem-Jan Wiegers zijn volop bezig om een speciale Vierdaagse- en Nijmegeneditie van het spel Monopoly uit te brengen. Op het moment dat er 2.000 spellen verkocht zijn, wordt het spel daadwerkelijk geproduceerd. De initiatiefnemers verwachten dat het spel in de speciale ‘Vierdaagse Nijmegendoos’ voor de feestdagen van 2016 geleverd zal worden.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK