Papieren Wikipedia van een miljoen pagina’s

WikipediaDe online service PediaPress.com komt met een ludiek idee: de gehele Engelstalige Wikipedia in print uitbrengen. Het zou gaan om 1.000 volumes van 1.200 pagina’s, waarvoor zij 50.000 dollar nodig hebben. Deze gigantische omvang zou betekenen dat er meer dan vier miljoen artikels in een meer dan een miljoen pagina tellende gedrukte versie van Wikipedia komt. PediaPress wil hier een tien meter lange kast mee kunnen vullen. Een kunstproject, noemen de initiatiefnemers het idee in Metro World News. “Wij willen de digitale media kunnen visualiseren.” De veelbesproken foutjes in de artikelen van Wikipedia blijven gewoon staan, de makers streven een momentopname na.

Pediapress maakt al boeken met geselecteerde Wikipedia content, op maat voor de consument. De boeken worden on demand geprint, startend vanaf 12,20 dollar.

De teller voor de inzamelingsactie staat voorlopig nog maar op circa 3.500 dollar. Het project loopt tot begin april.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK