Papier ontvouwd

Vijf studenten geven zondag 26 november in GRID, Grafisch Museum Groningen een lezing in/bij de expositie ‘Papier ontvouwd. Groningers en hun papier’.

Deze tentoonstelling is mede samengesteld door studenten van de Faculteit Geschiedenis van de RUG. Vijf van hen geven zondag 26 november presentaties in hun onderdeel van de tentoonstelling.

Giel Maan vertelt over de functie van watermerken, die sinds de dertiende eeuw als handelsmerk werden gebruikt.

Frank Birkenholz vertelt over de invloed van de VOC in Groningen op het gebruik van papier én verfijnde Aziatische schrijfwaren.

Sven Gins verhaalt over de papieren netwerken, die studenten onderhielden via zogenaamde alba amicorum (vriendenboekjes).

Sander Ootjers en Frank Smit gaan in op de productie van papier uit respectievelijk lompen en stro.

De presentaties beginnen om 14.30 uur. De tentoonstelling ‘Papier ontvouwd. Groningers en hun papier’ is verlengd tot en met zondag 7 januari 2018; de expositie zou tot en met 18 september duren.

In de winkel van GRID is de gelijknamige catalogus te koop.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK