Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Op zoek naar de drukwerkmakelaar

De Belangenorganisatie van producenten van Visuele Communicatie Fespa heeft zich ten doel gesteld meer inzage te krijgen in de werkzaamheden van de drukwerkmakelaar of in het Engels “The Printbroker”.

Deze opdracht leidde tot een tijdreis en een zoektocht naar structuren. De reis begint in het verleden, waar print nog de belangrijkste drager was van informatie en reclame. Wat klinkt als een grijsverleden is niet meer dan 20 jaar terug, toen de drukwerkmakelaar een belangrijke factor werd om namens de vragende partijen de juiste hoeveelheden drukwerk, veelal voor de scherpste prijs, in te kopen. De drukwerkmakelaar was in die tijd niet heel populair. We onderzochten wat er gebeurd is met deze Printbrokers en wat ze nu doen. Daarnaast gaat deze reis langs alle partijen in de markt die op dit moment een regulerende werking op vraag en aanbod in de print – en singindustrie hebben. We onderzochten samenwerkingsverbanden en vroegen naar de motivatie om zelf te doen of uit te besteden. De uitkomsten zijn zowel verrassend als voorspelbaar.

Het definitieve rapport is te bestellen bij FESPA Nederland.

Het rapport werd exclusief gemaakt door Marco den Engelsman in opdracht van FESPA.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, photographer and communication expert. Believes in the power of a mix of media. An image says more than a thousand words, but is always more powerful when combined with great words. And mix of media strengthens any message. With PRStory all media come together. A powerful PR story with text, image, photography and video which will lead to instantaneous action. Visit PRstory.nl for examples.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

VIGC trainingen - Haarlem

  • Workshop PDF Update: 28 mei 2019
  • Workshop kleur in een productieproces: 11 juni 2019
  • Introductie in Printed electronics & functional printing: 27 juni 2019

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK