Persenbouwer KBA zet het mes erin

Na forse reorganisaties van Heidelberg en MAN Roland moet ook ’s werelds 3e  persenbouwer eraan geloven. KBA heeft bekend gemaakt dat het 1.100 tot 1.500 banen gaat schrappen. Volgens KBA president en CEO Claus Bolza-Schünemann is ‘snelle en radicale herstructurering onvermijdelijk’ nu de wereldmarkt voor vellenoffsetpersen is gehalveerd en die voor rotatieoffsetpersen zelf met 70% is gekrompen. Enige lichtpuntje voor de Duitse persenbouwer is de groei van de ‘digitale’ markt en de verpakkingsmarkt, waarin KBA van oudsher sterk is. Ook de speciale markten doen het nog goed; zo heeft KBA met MetalPrint een divisie voor machines voor metaalversieringen, doen de veiligheidsdrukpersen het goed en groeien de activiteiten van de recent geacquireerde bedrijven Kammann (zeefdruk voor de directe decoratie van holglas containers) en Flexotecnica (rotatieflexopersen voor flexibele verpakkingen).
DSC_0423Claus Bolza-Schünemann verwacht dat KBA na deze ingrijpende reorganisatie in 2016 pas weer winstgevend kan zijn.

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK