NTR stopt met Groot Dictee

Omroep NTR stopt met het Groot Dictee der Nederlandse Taal. De omroep zegt in de Volkskrant, dat het televisieprogramma over zijn hoogtepunt heen is. Het programma wordt ieder jaar in december uitgezonden, maar zal dit jaar dus niet meer te zien zijn.
Na 26 jaar is het dictee archaïsch geworden, zegt de verantwoordelijk eindredacteur Willemijn Francissen. De NTR heeft volgens haar gekeken naar een moderne variant. Het programma zou korter en speelser worden, met stemkastjes en een stand- upcomedian. Uiteindelijk was dat volgens de redactie niet vernieuwend genoeg.
De afgelopen twee jaar daalden de kijkcijfers van het Groot Dictee hard: van 722.000 naar 368.000.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK