NRC-podcast-effectonderzoek

Podcastconsumptie is sterk in opkomst, maar de advertentie-euro’s blijven vooralsnog achter.
NRC Media neemt het voortouw en brengt de kracht van adverteren rond het medium in kaart. 

Beeld Nrc Podcasts 430x400 1

Podcasting is het snelst groeiende mediumtype van de afgelopen vijf jaar. Toch is er een sterke disbalans tussen de tijd die consumenten aan podcasts besteden en de advertentie-euro’s die naar dit populaire medium toevloeien. ‘Het lijkt een beetje op de eerste jaren van het internet’, zegt Madelon Fortuin, commercieel directeur NRC Media. ‘Toen moesten adverteerders ook wennen aan een jong medium’.

Samen met Mindshare publiceert het mediabedrijf het eerste grootschalige onderzoek naar het effect van een pre-roll voor een podcast. Een pre-roll is een boodschap in audiovorm voor de podcast.
Voor het onderzoek werden vijf pre-roll-campagnes gemeten binnen het NRC-podcastnetwerk. De resultaten zijn zeer positief. De twee belangrijkste: Podcast-pre-rolls sorteren significante communicatie-effecten in een campagneperiode van slechts 4 weken, met een beperkt mediabudget. Dit geldt ook voor grote en gevestigde merken. En, pre-rolls scoren hoog op reclameherinnering en boodschapoverdracht: 68% heeft de boodschap van de pre-roll meegekregen.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK