NPO gaat voor on demand en online

Om de nieuwe TV programma’s bij het publiek te brengen, gaat de NPO fors investeren in het on demand en online aanbod. In juni is NPO Start gelanceerd, met wekelijks miljoenen bezoekers. NPO Start was voorheen bekend onder de naam Uitzending Gemist. NPO voorzitter Shula Rijxman: “We zetten de komende jaren flink in op on demand en online. Het budget hiervoor wordt drie keer zoveel. We willen daar zijn waar onze kijkers en luisteraars zitten.”

Steeds vaker ontwikkelt de omroep een specifiek aanbod voor NPO Start, zoals: korte documentaires of experimentele series. Ook gaat NPO extra investeren in origineel Nederlands topdrama van internationale allure. Voor de andere online platforms wordt eveneens meer content ontwikkeld, die alleen online kan worden bekeken. Komend seizoen zijn talloze nieuwe online initiatieven te zien, zoals: het middagmagazine voor jongeren “Club HUB” op NPO3.nl, NPO 101TV en YouTube. Rijxman: “We willen nog veel meer bieden op NPO Start. Binge watching, previews. Dat is wat het publiek verwacht. We willen dat snel bieden. Sneller dan de tergend lange procedures die we nu moeten doorlopen om daar politieke toestemming voor te krijgen.”

Frans Klein, NPO-directeur TV en VOD: “Bij de publieke omroep vinden alle generaties elkaar. Daar zetten we het komende seizoen nog meer op in. Daarom zie je veel nieuwe gezichten op NPO 1 en snijden we onderwerpen aan voor jong en oud. Op het in de zomer gelanceerde NPO Start vind je veel drama en documentaires voor alle generaties. Online zijn we meer aanwezig onder andere met web-onlyprogramma’s.”

Foto rechtsboven: het volledige presentatieteam van de NPO voor het komende TV seizoen.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

1 reactie

  1. Robbert op 06/09/2017 om 18:38

    3 keer zoveel investeren? Tot op heden denk ik ook dat ze fors hebben betaald aan hun programmeurs. Het resultaat is prut.
    Kijk naar de recensies op Google Play. Ze hebben niet eens een app op Android TV. Tot op heden zijn ze dromers met waardeloze plannen.

    Eerst hun huidige ontwikkelaars eruit gooien en dan kijken wat ze kunnen. Zal een fractie zijn van hun plannen… 🙁Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK