Nieuwe generatie TrueVIS van Roland DG

Inmiddels is het de beurt aan de derde generatie TrueVIS-printers/snijplotters. Daaronder zijn de nieuwe versies ontwikkeld onder de type-aanduidingen: de VG3-640/540 en de SG3-540/300. Het betreft de nieuwste generaties grootformaat, eco-solvent inkjetmachines voor de print & cut-markt.

Truevis Vg3 Sg3 Product Web F77d7838d047ab46ac09854c4e0a3f91 800
Toepassingsvoorbeelden nieuwste generatie Roland DG apparatuur

Toepassingen VG3 en SG3

Beide types zijn bestemd voor printproviders in de sign-, grafische en personalisatiemarkten, en kunnen worden gebruikt voor een brede reeks toepassingen. Van bewegwijzering en banners tot voertuiggraphics, stickers en etiketten.

De nieuwe TrueVIS-machines zijn voorzien van een nieuwe userinterface met een 7-inch LCD-touchpaneel, automatische aanpassing van de mediatoevoer en -afstand om de taken van de gebruiker te verminderen, en eenvoudigere media-instelling dankzij de one-touch mediahouders. Bovendien wordt het Media Take-Up systeem nu bij alle TrueVIS 3-machines geleverd met een automatische instelfunctie.

De efficiëntie wordt verhoogd door het proactieve onderhoud en de machine-informatie via Roland DG Connect. Een duidelijk dashboard met kleurcodering geeft onmiddellijk inzicht in de algemene statistieken en biedt efficiënt printerbeheer en kostentracering.

Kwaliteit

De machines zijn ook voorzien van de tijdbesparende functie voor kleurmatching en Variation Job, ondersteund door de nieuwste versie van VersaWorks, waarmee gebruikers printkwaliteit en kleurcorrectie-instellingen kunnen selecteren en outputvoorbeelden bekijken om de juiste instellingen te verkrijgen.

Uitbreiding TrueVIS assortiment

Rolanddg Paul Willems
Paul Willems

‘We zijn erg enthousiast om deze TrueVIS-printer/snijplotters van de volgende generatie op de markt te brengen’, zei Paul Willems, Product Management & Business Development Director bij Roland DG EMEA. ‘Sinds de lancering in 2016 hebben we ons gericht op het voortbouwen op ons TrueVIS-assortiment.’

‘De nieuwe producten werden ontwikkeld op basis van feedback van gebruikers, met als doel: de best verkopende Print & Cut-prestaties van Roland op een nog gebruiksvriendelijkere en intelligentere manier beschikbaar te maken voor iedereen. De VG3/SG3-Serie biedt uitzonderlijke waarde voor printproviders en levert de beste beeldkwaliteit.’

Roland DG zal zowel de VG3 als de SG3 voorstellen op Sign & Digital UK van 22 tot 24 maart, en klanten zullen de machines ook kunnen bezichtigen in de showrooms van Roland DG.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK