Nachtboek voor nachtvlinders en slapelozen 

Wakker zijn als iedereen om je heen in dromenland is. Voor de één zijn de nachtelijke, stille uren de mooiste momenten om te creëren. De ander woelt en draait en kan de slaap niet vatten. Voor al deze nachtbrakers is er nu het Nachtboek: het allereerste dagboek voor de nacht. Al je ideeën, inspiratie, dromen en zaken die je na middernacht wakker houden, kun je de ruimte geven in dit boek. Er staan ook slaaptips in en interessante weetjes over alles wat leeft en beweegt in de nacht.

Auteur en illustrator Cebine Nieuwenhuize (1982) liet zich bij het maken van het Nachtboek inspireren door plant- en diersoorten. Van sommige heb je een dag- en een nachtvariant. Dus waarom hebben wij alleen een dag- en geen nachtboek? “De nacht zie ik een beetje als het spannende mysterieuze zusje van de dag”, vertelt Nieuwenhuize “Zo vind ik de maan interessanter dan de zon en een nachtpauwoog mooier dan een dagpauwoog. Nachtbloeiende bloemen ruiken specialer dan bloemen die overdag bloeien. En in de nacht ontstaan de beste ideeën. Ook beleven we emoties in de nacht heftiger, soms liggen we er zelfs wakker van. Ik vond het hoog tijd voor een mooi boek voor de ideeën, dromen en dingen waar we ’s nachts van wakker liggen.”

Het Nachtboek verschijnt op 25 september bij Uitgeverij Snor. Het telt 104 pagina’s, is hardcover gebonden, met een fluwelen omslag met preeg/folielak.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK