Minister Hoekstra: Btw-tarief online kranten moet omlaag

Als het aan minister Wopke Hoekstra van Financiën ligt, worden de btw-tarieven voor digitale en papieren kranten binnenkort gelijkgetrokken. Tot nu toe geldt voor digitale kranten een tarief van 21 procent, terwijl voor papieren kranten een tarief is van 6 (volgend jaar 9) procent. Verwacht wordt dat dinsdag een akkoord wordt bereikt in Brussel. Als dat zo is, wordt de wetswijziging nog dit jaar aan de Kamer voorgelegd, hoopt D66-Kamerlid Joost Sneller: “Online is de toekomst, en het onderscheid in prijs is achterhaald en onlogisch.” Hoekstra heeft aangegeven dit snel te willen gaan regelen, maar kan geen uitsluitsel geven over de termijn waarop de tarieven gelijk worden getrokken.

Bron: Villamedia / Nick Kivits

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK