Mimaki ontving twee EDP Awards

Mimaki ontving onlangs maar liefst twee EDP Awards in München tijdens Fespa. Voor de Tiger-1800B MkII was het de eerste award die de textielprinter te beurt viel, in de categorie ‘roll to roll textielprinters boven de 100 m2/u productie’.

Tiger-1800B

De tweede award die Mimaki in ontvangst mocht nemen was voor haar Tiger-1800B MKII’s Rimslow TR Series, in de categorie ‘pre- and postpress-treatment solutions’.

De EDP-jury koos 28 winnende producten uit meer dan 100 inzendingen, verdeeld over 5 categorieën. Naast de beoordeling op kwaliteit staat tegenwoordig vooral ook duurzaamheid op het criterialijstje. EDP omvat zo een 20 vakbladen in geheel Europa. In ons land is SignPro Benelux EDP ‘vertegenwoordiger’. Alle bladen samen bereiken in geheel Europa pakweg 500.000 geïnteresseerden in de diverse digitale printsegmenten.

Tiger-1800B MkII

De Tiger-1800B MkII (uit de Tiger Pro Series) is een textielprinter voor hoge volumes met een maximale printsnelheid van
385 m2/u, met een resolutie tot 1200 x 1200 dpi.

Productmanager Mimaki Europe Bert Benckhuysen is blij met deze erkenning. Hij zegt in SignPro: “Prachtig dat onze
Tiger-1800B MKII in twee categorieën zo’n prestigieuze award toebedeeld krijgt. We luisteren goed naar de markt waar de behoeften liggen en verbeteren constant onze producten om onze sterke positie in de digital textilemarkt te behouden. Deze awards bevestigen dit. Bij de TR Series gaat het om het verhogen van de productiviteit, terwijl tegelijkertijd de kosten worden gereduceerd door een complete workflow-oplossing aan te bieden.”

De winnende printer, aangevuld met de TR Series, worden door Mimaki Europe ook tentoongesteld op de ITMA 2019, Hal 3, stand B110.

Bron: SignPro

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK