Microsoft Surface S: op weg naar een 500 euro iPad en Chromebook killer

Het lijkt een aanval op het snel groeiende aandeel van Google Chromebooks in het onderwijs, maar de aankondiging van de Surface S kan de opmaat zijn naar een betaalbare tablet/laptop combinatie. Microsoft gaat zijn afgeslankte S-10 operating systeem aan computerbouwers aanbieden voor minder dan 200 euro, inclusief Office 365. Het kan dus niet lang meer duren voordat de Chromebooks en iPads echte competitie krijgen. Sterke punten zullen zijn: een langdurig batterijgebruik, zoals bij de iPad, en veel uitbreidingsmogelijkheden via standaardpoorten. Minpunt is nog de beschikbaarheid van de hoeveelheid apps, zoals Google en Apple die wel kunnen aanbieden. Dat zal ook de toekomst van Windows S-10 bepalen, want, zoals Apple en Google hebben bewezen, beslissen gewilde en goed werkende toepassingen de toekomst van een operating systeem. Prijs en vormgeving zijn belangrijk, maar ondergeschikt aan gebruiksgemak. En daar scoren Android en IOS nu nog mee. We kunnen dus uitkijken naar een felle najaarsstrijd tussen de grote drie, waarbij het interessant zal zijn wat Apple gaat presenteren als de toekomst van smartphones, tablets en laptops in zijn traditionele eindejaarsaankondiging.
Winnaars in die strijd zullen we als gebruikers allemaal zijn, met een keuze in computer devices die passen bij je levensstijl, budget en imago.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK