Meest innovatieve online printer van het jaar: FLYERALARM

2020 heeft FLYERALARM net als voorgaande jaren de jury van de 16e Druck&Medien Awards weten te overtuigen, en is uitgeroepen tot meest innovatieve online printer van het jaar.

De consequente uitbreiding van het e-commerce bedrijf op het gebied van ‘Milieu & Natuur’ heeft een doorslaggevende rol gespeeld.

201217 Flyeralarm Druckmedien Award 800x12002

Na Training Company of the Year 2018 en Customer and Sales Team of the Year 2019, kon FLYERALARM dit jaar ook genieten van een Druck&Medien award. Op grond van het nieuwe aanbod op het gebied van “Milieu & Natuur” en de talrijke milieuvriendelijke alternatieven, koos de zorgvuldig geselecteerde jury het bedrijf uit Würzburg voor de prijs voor de meest innovatieve onlinedrukker van het jaar. CMO Simone Nierhaus, die de prijs op 16 december tijdens een digitale uitreiking in ontvangst nam, is verheugd: “Driemaal bekroond worden is voor ons iets heel bijzonders – het laat zien dat we overtuigen met onze ideeën, producten en manier van werken”.

Voor FLYERALARM is verantwoordelijkheid vanaf het begin een zaak die ons na aan het hart ligt. Om deze reden heeft het e-commerce bedrijf zich in de toepassing van dit jaar gericht op zijn diverse activiteiten en innovatieve producten op dit gebied. “Het is voor ons altijd een grote zorg geweest om onze klanten een breed scala aan milieuvriendelijke alternatieven voor conventionele producten aan te bieden”, zegt Simone Nierhaus. “En dit komt erdoor. Het gebied ‘Milieu & Natuur’ is een van onze snelst groeiende themawerelden in de webshop.

Verantwoordelijkheid bij FLYERALARM

Naast FSC®- of PEFC™-gecertificeerd papier, gerecyclede en milieuvriendelijke materialen en herbruikbare artikelen, bevat het productassortiment in dit themagebied ook innovatieve vervangingsmiddelen. Deze vermijden niet alleen het gebruik van kunststoffen, maar recyclen ook restanten van de industriële productie. Zo biedt FLYERALARM bijvoorbeeld zakken van appelpapier, hooi van de Zwabische Alb of jeansresten aan. Er zijn ook verschillende producten in het assortiment waarbij het normaal gebruikte plastic polypropyleen wordt vervangen door een vervanger gemaakt van tarwestro of zetmeel. “We zijn voortdurend op zoek naar innovatieve ideeën om interessante alternatieven aan ons productportfolio toe te voegen. De Druck&Medien-award bevestigt nu dat we op de goede weg zijn”, zegt Simone Nierhaus.

Sinds de oprichting van het bedrijf in 2002 maakt FLYERALARM ook gebruik van het toenmalige nieuwe collectieve drukproces, waarbij zoveel mogelijk drukwerk op één drukvel wordt gerangschikt. Dit proces produceert aanzienlijk minder CO₂-uitstoot dan conventioneel commercieel drukwerk. Sinds meer dan tien jaar hebben klanten ook de mogelijkheid om de hoeveelheid CO₂, die desondanks tijdens het printen wordt geproduceerd, te compenseren via de optie “klimaatneutraal printen”. Dit omvat alle materialen, de levering ervan, het gebruik van de machines, het afval en de recyclage ervan, het energieverbruik voor de bouwtechniek en de reis van de werknemers naar de productieplaats.

medewerkers naar de productielocatie. Tot nu toe is op deze manier meer dan 105.000 ton CO₂ gecompenseerd. FLYERALARM gebruikt de vrijwillige compensatiebetalingen van klanten om geselecteerde, gecertificeerde projecten te ondersteunen, bijvoorbeeld in Ghana of Mali, die zich richten op ecologische belangen en de behoeften van de lokale bevolking.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK