Magazines effectiever dan gedacht

Magazines effectiever dan gedacht. Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek van Ebiquity, in opdracht van het Britse Radiocenter. Ook radio en dagbladen worden onderschat. Daarentegen worden social media en online video overschat in hun performance. Magazines scoren vooral goed op het creëren van een positieve breinpositie, emotieoverdracht en ROI.

Voor het onderzoek, genaamd ‘Re-evaluating media’, zijn in totaal 116 adverteerders (68) en mediabureaus (48) geïnterviewd, en meer dan 75 studies geanalyseerd. Het betreft een zeer uitgebreid en diepgaand onderzoek.

De vier belangrijkste criteria waarop adverteerders de inzet van mediakanalen beoordelen voor brandbuilding op de lange termijn zijn: opties voor targeting, ROI, emotieoverdracht en breinpositie. Op basis van performance scoren magazines op 3 van de 4 criteria een top 3-positie. Adverteerders en bureaus schatten de prestaties veel lager in.

(bron: inct)

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK