Mac mini alternatief voor grafische bedrijven

Apple zette onlangs een spectaculaire show neer rondom een paar nieuwe producten. Vooral de Mac mini is een aardig alternatief voor bedrijven die tegen relatief lage kosten hun Apple machinepark up to date willen houden.

Analisten verwachtten reeds lange tijd dat de mini uitgefaseerd zou worden, maar het compacte machientje blijkt een gewild product te zijn in datacenters waarin ze ‘in serie’ worden geschakeld om samen een flinke hoeveelheid rekenkracht te bieden, zoals bij Mac Stadium (zie kopbeeld) waar maar liefst 8000 genetwerkte Mac mini’s in gebruik zijn. Natuurlijk weet Apple altijd indrukwekkende cijfers te genereren, zo zou de nieuwe mini maar liefst 5 keer sneller zijn dan zijn voorganger. Uitgerust met een 3.6 Ghz quad-core i3 of een 3.0 GHz 6-core i5 (met Turboboost tot 4.1 GHz) zijn de specificaties in ieder geval royaal voldoende om vrijwel alle werkzaamheden in grafische omgevingen te kunnen uitvoeren.

De nieuwe mini is royaal uitgerust met alle mogelijke ‘poorten’ voor onder andere het aansluiten van meerdere beeldschermen, waarmee de mini als desktop machine voor met name Adobe applicaties uitermate geschikt is.

Lees alles over de nieuwe Apple producten op Printmedianieuws (voor abonnees)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK