‘Maak een poster, win een klimaatcampagne’

Posters for the Planet – a competition for a better world” is een kans voor ontwerpers, kunstenaars, creatieven en iedereen met een goed idee om een klimaatcampagne te winnen. Voor deze posterwedstrijd van de Turing Foundation die 1 juni 2024 van start is gegaan, zijn niet alleen geldprijzen beschikbaar, maar worden de winnaars ook ingezet voor een reizende expositie langs musea en een mediacampagne met landelijke zichtbaarheid.

P4tp Social Horizontal 1350x1080 Nologos

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen in Nederland weliswaar bezorgd zijn over de stijgende temperaturen en afname van biodiversiteit, maar dat dit niet altijd leidt tot een gedragsaanpassing die bijdraagt aan effectieve oplossingen.  Posters for the Planet – a competition for a better world wil het verschil maken tussen goede voornemens en daadwerkelijk verandering. De belangrijkste ontwerpeisen aan de poster zijn dat het een nieuw, zelfgemaakt beeld is met een duidelijke call to action, die mensen helpt inzien dat hun bijdrage aan het milieu wél het verschil maakt. Met de posterwedstrijd zijn tien prijzen te winnen die oplopen van 1.000 tot 10.000 euro. De bekroonde posters worden op 16 oktober 2024 tijdens een event in het ARTIS – Groote Museum in Amsterdam gepresenteerd door een vijfkoppige vakjury, met onder anderen Urgenda-directeur Marjan Minnesma en politiek tekenaar Jip van den Toorn. Na de bekendmaking zijn de winnende posters te zien op een reizende expositie en in een landelijke mediacampagne over het klimaat. 

Creatieven, ontwerpers, kunstenaars: iedereen die een goede poster wil maken kan inzenden voor deze wedstrijd. Op postersfortheplanet.org staan de eisen waaraan een ontwerp moet voldoen. Inzendingen kunnen worden geüpload op postersfortheplanet.org, voor 1 september 2024.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK