Loont wachten op aankondigingen voor drupa 2020?

Keypoint Intelligence onderzocht welke van de op drupa 2008, 2012 en 2016 aangekondigde producten daadwerkelijk zijn gelanceerd, die nooit marktrijp zijn geworden en hoe de markt op deze productintroducties heeft gereageerd.

Je zou het waarschijnlijk nooit geraden hebben, maar van de 23 echte grote technologische noviteiten verschenen er 17, met een vertraging van minstens 3 jaar,
5 van de gelanceerde producten zijn nooit in de markt gelanceerd. De fabrikanten volgen zo ongeveer hetzelfde patroon. De nieuwe technologie wordt op een eerste drupa gelanceerd, vaak nog een ‘lege doos’, maar wel folders en website-pagina’s. Bij de volgende editie verschijnt dan de eerste beta, samen met wat aankondigingen van betasites en nog een editie later worden de producten bij gebleken succes ge├»ntroduceerd. Kortom, de gemiddelde ontwikkelingscyclus vergt 8 jaar. Dat is voor veel fabrikanten dan ook het argument om duidelijk minder tijd en geld te investeren in compleet nieuwe platformen, maar ‘door te ontwikkelen’ op bestaande platformen. Voordelen zijn een kortere ’time to market’ en bestaande klanten blijven tevreden.

Download het volledige rapport

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK