Lezenswaardig interview Bernd Zipper met Ralf Schlözer

Twee mensen met een behoorlijke loopbaan in de hedendaagse print industrie. Zipper is vooral bekend om zijn jaarlijkse congres Online Print Symposium en zijn Zipper Online Print Price Index (ZOPI). Schlözer is bekend van zijn bijdragen aan het Amerikaanse Inkjetinsight (tegenwoordig onderdeel van WhatTheyThink). De twee adviseurs spraken met elkaar, Zipper tekende een lezenswaardig interview op.

Ralph Interview Zippersinsights Wp Headerbild 1

Schlözer werkte van 2002 tot en met 2019 bij Infotrends, waar hij ook al ontwikkelingen optekende rondom met name de high-end printerfabrikanten. Hij is nu zelfstandig adviseur. Zipper stelde hem vele vragen, met name rondom de ontwikkelingen van toner versus inkjet. Altijd een lezenswaardig onderwerp.

Ook kwamen onderwerpen omtrent papier (dus primers) aan de orde, die voor de inkjetmarkt belangrijk zijn in relatie tot de huidige turbulente inkoopprocessen. Natuurlijk ook aandacht voor de automatisering in offset en de relatie van offset binnen hybride workflow omgevingen. Daarbinnen natuurlijk ook de rol van robots.

Ook het applicatiespeelveld, met name verpakkingen en labels, werden uitvoerig besproken. Tot slot werd in de glazen bol naar de verre toekomst gekeken, waarbij ook kranten (al dan niet in inkjet) aan de orde kwamen.

Lees het gehele interview (in het Engels) op de website Beyond Print
Kopbeeld met toestemming geplaatst

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK