KVGO Ledenraad stemt in met nieuwe cao

De Ledenraad van het KVGO ging gisteren in Soest akkoord met het resultaat van de onderhandelingen over een nieuwe cao voor de bedrijfstak. Daarmee is, nadat ZSO en de leden van de bonden al eerder hun fiat gaven, de Grafimedia cao 2018 – 2020 een feit.

Op de website van het KVGO worden de hoofdlijnen van het akkoord nog eens kort op een rij gezet. Nu het akkoord een feit is, gaat het KVGO het land door om nog nadere uitleg te geven. Voor velen is alleen het percentage 2,57% in het loonhuis blijven hangen, maar een cao omvat veel meer dan alleen een financiële paragraaf.

Frans Beun

Werkgeversonderhandelaar Frans Beun gaf uitleg over de cao die hij met zijn delegatie samen met de werknemersdelegaties wist te bereiken, nadat vooral de start van de cao-onderhandelingen – zoals vanouds – nogal moeizaam van start gingen. Beun wist met de juist insteek, tone-of-voice een frisse wind door de onderhandelingen te halen, waardoor het akkoord toch onverwacht snel op
3 december jl. tot stand was gekomen.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK