Kunstwerk dat energie levert

Het Nederlandse bedrijf ZigZagSolar levert zonnepanelen die verticaal als een harmonica aan de muur hangen, en ook nog voorzien worden van kunstwerken of eventueel reclameuitingen

Zig Zag Solar

In tegenstelling tot zonnepanelen die plat aan de muur zijn bevestigd, levert het zigzag-principe extra rendement. Naast het feit dat een zonnegevel zowel milieu- als kostenvoordelen heeft, is het volgens het in Eindhoven gevestigde bedrijf ook architectonisch verantwoord. Helemaal als dit gebeurt in combinatie met een mural van kunstenaar Marcus Debie, zoals op de flat van Wonen Limburg in Sittard. Het resultaat: een energieleverend kunstwerk.

Op de Dempseyflat in Sittard gaan kunst en duurzaamheid hand in hand. Twee gevels zijn voorzien van tweehonderd zonnepanelen, in combinatie met metershoge decoraties van streetartist Marcus Debie. ZigZagSolar bedacht de esthetische oplossing.

De visual op een van de gevels van de Dempsey Residence gerealiseerd met het zonnegevelsysteem van ZigZagSolar.
Zonnepanelen niet op het dak plaatsen of gewoon aan de muur hangen, maar onder een optimale hoek aan de gevel van een gebouw bevestigen. Dat is het concept achter de zonnegevel van ZigZagSolar om vastgoed efficiënt te verduurzamen.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK