Kornit Digital komt met nieuw Direct-To-Garment systeem

Kornit Digital heeft op 4 april, tijdens een evenement in Israël, het nieuwe Kornit Apollo direct-to-garment (DTG) systeem Apollo gelanceerd. De Kornit Apollo zal naar verwachting medio 2023 beschikbaar zijn.

Kornit Apollo

Tijdens de Kornit Fashion Week Tel Aviv 2022, die nog tot en met woensdag (6 april) plaatsvindt, onthulde de fabrikant de machine, die gebruik maakt van zijn Max-technologie om ‘de hoogste retailkwaliteit’ te bieden in combinatie met volledige automatiseringscontrole en geïntegreerde uithardingsprocessen. De printer maakt ook gebruik van technologie van het in Lichtenau, Duitsland gevestigde Tesoma. Kornit nam dit bedrijf onlangs over.

Kornit zei dat het nieuwe single-step end-to-end systeem inspeelt op de versnelde ‘post-pandemische’ markttrends voor gestroomlijnde supply chains en productie ‘nearshoring’. Het zal naar verwachting medio 2023 beschikbaar zijn. In de tweede helft van 2022 zal het systeem in beta worden getest bij een aantal potentiële afnemers.

Fashion Enter London
Fashion Enter in Londen

Kornit CEO Ronen Samuel zegt: “De mode- en textielindustrie bevindt zich op een kritisch buigpunt. Nu de ontwerp-, technologie- en modewerelden samenkomen, wordt er een enorme kans gecreëerd. Kornit schrijft het besturingssysteem voor mode – en vandaag introduceren we game-veranderende technologie voor massaproductie die een krachtig alternatief zal bieden voor zeefdruk.”

Het vierdaagse Fashion Week evenement wordt bijgewoond door onder andere: ontwerpers, retailers, merken, fulfillers, en e-commerce spelers. Vorige maand openden Kornit Digital en de non-profit sociale onderneming Fashion-Enter een nieuw innovatie-
centrum in Londen.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK