Koenig & Bauer transformeert van persfabrikant naar technologieleverancier

Koenig & Bauer intensiveert de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsmodellen en digitale oplossingen voor de volledige levenscyclus van drukwerk. De nieuwe businessunit is opgericht om de digitale transformatie van productiebedrijf naar technologieleverancier te versnellen.

koenig-bauer

De groepsstrategie van Koenig & Bauer EXCEEDING PRINT neemt wereldwijde megatrends als basis om de digitale transformatie van het bedrijf verder te bevorderen, en de ontwikkeling van digitale bedrijfsmodellen voort te zetten. Nieuwe digitale producten die verband houden met het kernproduct van het bedrijf – drukpersen voor vrijwel alle substraten en technologieën – worden aan het portfolio toegevoegd en zorgen ervoor dat klanten ook in de toekomst kunnen rekenen op maximale productiviteit en beschikbaarheid. “De herschikkingen in de bedrijfs- en innovatiecultuur, in combinatie met de ontwikkeling van moderne softwareproducten voor onze klanten, stimuleren de overgang van het bedrijf van een machinefabrikant naar een technologie-leverancier”, zegt Ralf Sammeck, lid van de Raad van Bestuur en CDO bij Koenig & Bauer. “Wij worden ‘digitale vertrouwde adviseurs’ voor onze klanten en kunnen uit gegevens aanbevelingen afleiden voor maatregelen, bijvoorbeeld om de productie efficiënter te maken.”

De EXCEEDING PRINT strategie werd in december 2021 geïntroduceerd.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK